Home‎ > ‎Home‎ > ‎

Wilhelmus Mix 1 begint najaarscompetitie met winst (23 september 2017)

Geplaatst 24 sep. 2017 04:54 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:57 bijgewerkt ]

Mix 1 trapte, na een volledig verregende eerste speeldag, de najaarscompetitie op 23 september af op Overdam tegen TCO. Vorig jaar stond deze wedstrijd ook op het programma en toen gingen de Wilhelmussers (met drie invallers) met 4-1 ten onder.

Deze keer had het mixteam slechts twee invallers nodig. Gelukkig niet de minsten, in de personen van Rob. H en Floor T.. Fysieke support langs de baan werd geleverd door Margriet en Lidewij, terwijl Bart en Rob op afstand het team deden geloven dat het in hun gedachten was. Het zal wel…..;-)

Niels en Sophie mochten het spits afbijten met de singles. Sophie trof een wat oudere speelster die nog verrassend soepeltjes over de baan bewoog. In de eerste set heerste Sophie en vierde de Overdamse tijdens de gamewissel op 4-1 vooral dat ze toch maar mooi één gamepje had behaald. In de tweede set waren de dames wat meer aan elkaar gewaagd, maar met een heldere 6-1 6-4 was het eerste punt van de dag voor Wilhelmus. Ondertussen was Niels nog bezig met zijn single.

Floor en Rob kenden elkaar nog niet, maar mochten daarna samen aan de mix beginnen. Zij troffen het op papier niet, tegen een dame met een rating van 4,2 en een heer met een rating van 4,8. Het werd een partij met soms fraaie rally’s, maar het Overdamse duo had toch duidelijk de overhand: 6-3 6-1. Daarmee werd de tussenstand op 1-1 gebracht. Ondertussen was Niels nog steeds bezig met zijn single.

Niels pakte de eerste game in zijn single, maar verloor er vervolgens acht op rij en leek af te stevenen op een kansloze nederlaag. Zijn tegenstander kon prima mee in het spelletje van Niels en kon daarnaast ook versnellen als het nodig was. Wel maakte de Overdammer consequent voetfouten bij de service. Op 1-6 0-2 maakte Niels hier een punt van en werd het even wat onvriendelijker. De Overdammer leek van slag en plots kantelde de wedstrijd. Niels begon games te sprokkelen en wat volgde was een slopende wedstrijd waarin gevochten werd om elk punt. Tot twee keer toe was de Overdammer op twee punten van de winst, maar het was toch Niels die de tweede set pakte in een tiebreak. In de derde set verspeelde Niels een 3-0 voorsprong, maar plaatste hij op 4-3 de beslissende break. Na 2 uur en 45 minuten was de winst én de 2-1 voorsprong voor Wilhelmus binnen.

Wat restte waren de beide dubbels. Floor en Sophie speelden naar eigen zeggen een wisselvallige wedstrijd, maar voor de toeschouwers was het regelmatig genieten van mooie slagenwisselingen tegen goede tegenstanders. Met 6-4 6-3 boekte het Wilhemusduo een prima zege. Niels en Rob stonden in hun dubbel in no-time met 5-0 achter, maar kwamen daarna beter in de wedstrijd. Aan het einde van de tweede set verzuimden de Wilhelmussers echter om drie breakpunten te verzilveren. Op de 6-1 6-4 voor TCO viel desalniettemin weinig af te dingen. De 3-2 overwinning voor Wilhelmus was hiermee een feit. Onder het genot van een drankje werd deze zonnige dag afgesloten.

Zaterdag a.s. om 12:30 ontvangt het mixteam thuis het sterke Heer Jan, dat op dezelfde dag TV Pijnacker met 4-1 aan de kant zette.
Comments