Home‎ > ‎Home‎ > ‎

Tal van verrassingen bij de eerste dagen van de clubkampioenschappen van Wilhelmus

Geplaatst 5 sep. 2018 09:07 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 5 sep. 2018 09:48 bijgewerkt ]

De eerste vier dagen van de clubkampioenschappen van Wilhelmus hebben al de nodige verrassende uitslagen opgeleverd. Zo halverwege de week is het tijd om de balans op te maken. De conclusie dat de clubkampioenschappen goed leven valt in ieder geval al te trekken, gelet op het enthousiasme van deelnemers en publiek.

 

Herensingle

Het onderdeel Herensingle heeft het grootste aantal deelnemers, verdeeld over zes poules. In de poules A en B stuntten Domien en Tako door respectievelijk de hogergeplaatste Lennart en Ingmar te verschalken. Zo boekten zij alvast hun plekje bij de laatste acht. In de poules C en D liggen Rob M. en Niels op koers voor groepswinst, terwijl Bart en Roberto samen gaan uitvechten wie poule E wint. Poule F koerst af op een spannende strijd tussen Julien, Jeroen en Hugo. Behalve de zes poulewinnaars komen ook twee beste nummers 2 in aanmerking voor de kwartfinales, die voor vrijdag gepland staan.

Damessingle en Damesdubbel

De damessingle doet het dit jaar met slechts vier deelneemsters. Met twee overwinningen op zak staat Elleke er goed voor. Eva, die pas één wedstrijd gespeeld heeft, lijkt de andere kanshebster te zijn bij de dames, die in een poule hun wedstrijden afwerken. De damesdubbel kent drie koppels die deze week ook allemaal tegen elkaar spelen. In de enige wedstrijd die tot nu toe gespeeld is, maakten Stéphanie en Heleen korte metten met Dominique en Judith.

 

Herendubbel en Mix

Aan de herendubbel doen acht duo’s mee. Wouter en Rob M. hadden een vliegende start in hun poule A door te winnen van Bart en Ronald en Mark en Jan-Willem. In de groepen B en C moeten de eerste wedstrijden nog gespeeld worden. Naast de drie groepswinnaars zal er nog een nummer twee meegaan naar de halve finales. Aan de mix doen 10 koppels mee. Roberto en Margriet maakten hun geplaatste status in poule A meer dan waar door te winnen van JP en Judith. In poule B boekten Julien en Caroline een knappe overwinning op Bob en Leonie, terwijl Thijmen en Celia in poule D weinig moeite kenden met Jan-Willem en Elise. In poule C maken Stéphanie en Rens en Hendrik en Kim in een rechtstreeks duel uit wie er door gaat naar de halve finale.    

 

Ook voor woensdagavond staan er weer een aantal mooie wedstrijden op het programma. Op facebook vind je foto’s van de eerste toernooidagen: https://nl-nl.facebook.com/TennisverenigingWilhelmus/

 

Comments