Home‎ > ‎Home‎ > ‎

Informatie over de najaarscompetitie 2018

Geplaatst 14 sep. 2018 00:12 door Tennisvereniging Wilhelmus

Vanavond start de najaarscompetitie. De TC wijst alle competitiespelers graag op onderstaande informatie. In de bijlage vind je enkele relevante stukken uit het competitiereglement en informatie over de boetes die de KNLTB kan opleggen. Veel tennisplezier!

Vriendelijke groet, namens de TC


Competitie indeling

Indeling is bekend en staat op onze website. Alle informatie rondom de competitie en de invoer van standen verloopt via www.mijnknltb.toernooi.nl

 

Verkort spelen

In alle dubbelwedstrijden van de zondag en zaterdagcompetitie wordt verkort gespeeld. Dit houdt in:  wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een beslissende derde set. Bij 40-40 wordt er voordeel/ nadeel gespeeld.

 

Compact spelen

In de vrijdagavondcompetitie wordt compact gespeeld. Dit houdt in: een wedstrijdtiebreak (t/m 10 punten en met 2 punten verschil) in plaats van een derde beslissende set. Bovendien wordt in elke game bij een 40-40 stand gespeeld om het beslissende punt. De ontvangende partij bepaald vanaf welke kant geserveerd gaat worden.

 

Aanvang wedstrijden

In het najaar starten de thuiswedstrijden om 12.00u. Als team zorg je dat je om 11.30u aanwezig bent op Sportpark Mariahoeve. Let goed op de tijden van de uitwedstrijden. Dit kan verschillen per club.

 

Invoer uitslagen

Uitslagen moeten binnen 24 uur na de gespeelde wedstrijd zijn ingevoerd. Alle teamcaptains zijn gemachtigd om uitslagen in te voeren via mijnknltb.toernooi.nl. Op je dashboard vind je een knop ‘invoeren uitslagen’. Ben je op de pagina beland voor het invoeren van de uitslagen dan wijst dit zichzelf. Het is een heel gebruiksvriendelijke applicatie met voldoende toelichting.

Lukt dit je niet om wat voor reden dan ook, neem dan contact op met één van de VCL’s. De VCL’s zijn gemachtigd om voor alle teams uitslagen in te voeren.

 

Invallen

Competitiespelers mogen een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging, mits de speler niet meer dan eenmaal uitkomt in een ‘hoger geklasseerd’ team. De KNLTB heeft de regels wat betreft het hoger spelen flink verruimd. Voor onze vereniging betekent dit komend najaar feitelijk dat je in alle teams onbeperkt kan invallen.

 

Consumpties

In het Haagse district is het gebruikelijk om je tegenstander te verwelkomen met koffie/ thee met iets  lekkers erbij – denk aan taart, koekjes etc.-

Goed om te weten:

  • Appeltaart kun je bestellen bij het sportcentrum.

  • Als je zelf iets meeneemt, zorg je ook voor je eigen bordjes, bestek, servetten, mes etc.

  • Op het sportcentrum Mariahoeve is het nuttigen van eigen consumpties niet gewenst. Zelf een boterham smeren is oké, maar hele tassen met lunchpakketten voor het team worden niet op prijs gesteld door het sportcentrum.

Slecht weer – inhalen

Let op de regels omtrent slecht weer en inhalen. Zorg als captain ervoor dat je overlegt met de VCL bij slechte weersomstandigheden. De norm is dat je twee uur moet wachten om de aangevangen wedstrijden te vervolgen. Mocht het na twee uur niet mogelijk zijn, dan wordt er in overleg gezocht naar een inhaaldatum.

 

Boetes – niet spelen, competitievervalsing etc.

De KNLTB verplicht de teams om alle competitiewedstrijden te spelen. Bij niet komen opdagen kan de vereniging een boete krijgen (115 euro per team). Let op; ook als je er met de tegenpartij wel uitkomt, kan dit leiden tot competitievervalsing. Vul altijd het uitslagenformulier in. Eventuele boetes van de KNLTB worden doorberekend aan het betreffende team (zie de bijlage voor de boetes).

Mocht je twijfels hebben over de regels, neem contact op met de VCL!

 

VCL (verenigingscompetitieleider)

Binnen Wilhelmus hebben meerdere mensen een cursus VCL gevolgd. De volgende mensen kun je benaderen met alle soorten vragen rondom de competitie.

Dit zijn: Rob Mout, Bart van Bleek, Eelco Karthaus en Sophie Bruil-Kuypers.

Ċ
Tennisvereniging Wilhelmus,
14 sep. 2018 00:12
Comments