Home‎ > ‎Home‎ > ‎

De clubkampioenen van 2018 zijn bekend!

Geplaatst 11 sep. 2018 08:40 door Tennisvereniging Wilhelmus

Het slotweekend van de clubkampioenschappen kende een aantal mooie en spannende halve finales en finales. Bij de clubkampioenen zaten zowel bekende als nieuwe namen.

 

De singles

De damesfinale ging tussen de eerste geplaatste Eva en de als tweede geplaatste Elleke, de titelverdedigster. Eva debuteerde op de clubkampioenschappen en ging in haar eerste finale meteen met de hoofdprijs naar huis: 6-2 6-2. In de finale bij de mannen ging de strijd tussen titelverdediger Niels en Bart, die in de kwartfinale verrassend Rob M. uitgeschakeld had. Niels won de eerste set vrij gemakkelijk met 6-3, maar liet twee matchpunten liggen op 5-3 in de tweede set. Daarna was ook een 4-0 voorsprong in de tiebreak niet aan hem besteed. Bart kwam knap langszij, maar kwam in de derde set een break op 5-5 niet meer te boven. Na bijna drie uur spelen kon Niels opgelucht de handen in de lucht steken: 6-3 6-7 7-5. 

De dubbels
Rens, die blijkbaar goed uitgerust was na zijn sabbatical, ging maar liefst met twee titels naar huis. Met zijn partner Stéphanie versloeg hij Roberto en Margriet (6-4 6-1) en met Jeroen liet hij vader-zoon-combinatie Bart en Ronald kansloos (6-2 6-1). Stéphanie speelde met Heleen ook de finale in de damesdubbel, maar moest het daarin afleggen tegen Elleke en Eva, die net als Rens twee titels binnenhaalde (6-2 6-1).

 

Foto’s
Direct na afloop van de laatste partij werd overgegaan tot de prijsuitreiking en werden de kampioenen én de toernooiorganisatie in het zonnetje gezet.
Op de facebookpagina van Wilhelmus zijn vele foto’s te vinden van het toernooi en van het superheldentoernooitje dat op de voorlaatste speeldag plaatsvond:  https://nl-nl.facebook.com/TennisverenigingWilhelmus/Comments