Home‎ > ‎

Nieuwsarchief

 
Follow tvwilhelmus on Twitter

Finaleweekend superhelden toernooi

Geplaatst 14 aug. 2018 11:31 door Tennisvereniging Wilhelmus


Schrijf je nu in voor de clubkampioenschappen 2018!

Geplaatst 14 aug. 2018 11:25 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 14 aug. 2018 11:25 bijgewerkt ]Beste leden,


Word jij onze nieuwe clubkampioen? Van 1 t/m 9 september gaan we de strijd weer met elkaar aan tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen.

Net zoals vorig jaar kun je meedoen in de traditionele categorieën: Heren Enkel, Dames Enkel, Heren Dubbel, Dames Dubbel en mix. Ook zorgen wij er weer voor dat elke deelnemer minimaal 2 partijen speelt per categorie. Hoe de opzet van de categorieën er precies uit komt te zien (afvalschema, poule of een combi), maken we later bekend.

Naast de wedstrijden wordt er ook gezorgd voor een aantal leuke activiteiten tijdens de clubkampioenschappen. Houd je agenda dus vrij voor een leuke week met veel mooie tenniswedstrijden, een gezelligheidstoernooi aansluitend aan de wedstrijden op zaterdag 8 september (meer informatie over de inschrijving voor dit onderdeel volgt) en uiteraard als hoogtepunt de finaledag op zondag 9 september.

De inschrijving is vanaf NU geopend en gaat net zoals vorig jaar via toernooi.nl. Voordat je je inschrijft, verzoeken wij jullie het toernooi reglement aandachtig door te lezen. Zo is het goed om te weten dat je je voor maximaal 2 onderdelen kunt inschrijven en dat we de gestelde limiet voor het maximaal aantal verhinderingen niet kunnen verruimen.

Het inschrijven voor de clubkampioenschappen kan op twee manieren:
1. Ga direct naar de inschrijfpagina via deze link
2. Of ga naar toernooi.nl en typ in de zoekbalk Wilhelmus in. Er zal dan een resultaat komen met de titel Clubkampioenschappen Wilhelmus 2018.

Nadat je op de knop Inschrijven hebt geklikt, krijg je het verzoek om je te registeren (account aanmaken) of in te loggen met je al bestaande account. Na inloggen kun je de inschrijving doorlopen. Dit wijst zich vanzelf. Na inschrijving kun je altijd via je account een wijziging doen in je inschrijving of eventueel de inschrijving terugtrekken mocht je onverhoopt toch niet kunnen deelnemen.

Inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 28 augustus a.s.! Het inschrijfgeld bedraagt € 4 per onderdeel en dit dien je bij je eerste wedstrijd contant te betalen. 

Wij zien jullie inschrijving graag tegemoet en hopen op een mooie strijd om de titel(s) en een gezellige week!

Indeelmiddagen bij Sportcentrum Mariahoeve

Geplaatst 27 apr. 2018 06:50 door Tennisvereniging Wilhelmus

Elke laatste zondag van de maand tussen 13.00 en 15.30 uur organiseert Sportcentrum Mariahoeve een indeelmiddag. Wil je nieuwe mensen ontmoeten en/of eens tegen andere tegenstanders spelen? Kom dan naar de indeelmiddag. Data Indeelmiddag: 25 maart, 29 april, 27 mei, 24 juni, 29 juli, 26 augustus, 30 september, van 13:00 tot 15:15. Er wordt ingedeeld op sterkte dus elk tennisniveau is welkom! Het gaat om wedstrijden van 30 minuten, graag 10 minuten voor de speelronde aanwezig. NB Bij slecht weer gaat de indeelmiddag niet door.

Open toernooi SC Mariahoeve

Geplaatst 27 apr. 2018 06:39 door Tennisvereniging Wilhelmus

Van 2 juli t/m 8 juli is weer het jaarlijkse open toernooi op ons park. Voor velen het gezelligste toernooi van het jaar, want dan lopen er volop bekenden rond op het park. Er wordt gespeeld in vele categorieën en via deze link kan je je hiervoor inschrijven.

ALV op 5 april 2018

Geplaatst 2 apr. 2018 04:36 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:53 bijgewerkt ]

Aanstaande donderdag komen we bijeen om het reilen en zeilen van de club te bespreken, jullie wensen en ideeën te horen en natuurlijk elkaar eens even gezellig te spreken buiten de tennisbaan.

Waar: Kantine van het sportcentrum
Waanneer: donderdag 5 april
Tijd: 20.30
Wat: Algemene Leden Vergadering

De agenda, notulen en financiële stukken zijn op 1 april gemaild aan de leden. Het bestuur hoopt alle leden te mogen verwelkomen op donderdag om (let op!) 20.30

Bockbier tennis toernooi - foto's

Geplaatst 20 jan. 2018 09:51 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:52 bijgewerkt ]

Het was weer een groot succes, het bockbier tennis toernooi in November 2017. Heb je de foto's al gezien? Ze staan op onze Facebook pagina.
Tot volgend jaar allemaal!

https://www.facebook.com/pg/TennisverenigingWilhelmus/photos/?tab=album&album_id=1706602749405622
 

Mix 1 houdt dalende lijn goed vast (wedstrijdverslag 14-10)

Geplaatst 15 okt. 2017 02:42 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:56 bijgewerkt ]

Zaterdag 14 november. Een zonnige dag. De vierde wedstrijd van mix 1. We spelen tegen Plaswijck en we hebben er zin in! Het belooft spannend te gaan worden, want we spelen om de laatste plaats in de poule.

De (bijna) topfitte Bart zet al snel een eerste resultaat neer. Dit keer geen voormalige topspeler of Nederlands kampioen 45+ als tegenspeler, maar toch kansloos er af….

Lidewij houdt het een stuk langer vol, maar moet helaas capituleren in een evenwichtige en goede partij.

Ondertussen is ons stermixkoppel de baan opgestapt: Sophie en Niels. Zij laten de tegenstanders in de eerste set geen enkele illusie, 1-6! De tweede set nemen ze ietwat gemakzuchtig gas terug, maar winnen netjes ook de set. Het staat 1-2 en we hebben weer hoop.

Die hoop duurt maar even als de herendubbel start. Niels en Bart zijn niet in topvorm en gezegd moet worden dat de tegenstanders hun stijgende lijn van de voorgaande partijen doorzetten. 1-3

Ach ja, het is een mooie dag, het hele gezin Kuypers, Margriet en Rob staan langs de baan en 2-3 is ook een acceptabel resultaat. Dan delen we de laatste plaats en kunnen we de laatste competitiewedstrijden nog stijgen. Of toch niet? Lidewij en Sophie winnen de eerste set en zetten hun goede spel in de tweede set door. De tegenstanders bijten zich echter vast en laten niet los. Bij Sophie loopt zienderogen het energieniveau terug. De tweede set gaat nét verloren en helaas moet Sophie opgeven. 1-4 en het zonnetje schijnt.

Mix 2 - De kuitjes van Rene (wedstrijdverslag 14-10)

Geplaatst 15 okt. 2017 02:40 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:56 bijgewerkt ]

Nu we het de vorige keer over ogen hadden...Een buitenstaander zou misschien denken dat het in ons team om puur technisch tennis gaat. Begrijpelijk😉 Insiders weten dat het anders ligt. Het draait vooral om de (nu nog) gebruinde kuitjes van Rene. Zo ook uit tegen Thor.
Wat doen die kuitjes van Rene dan exact? In het begin bij de koffie, een lange broek.. men heeft nog niks door. Maar dan: korte broek. Effect: tegenstanders zijn ernstig afgeleid. En binnen ons eigen team leidt het alleen maar tot meer drive (we zijn het immers gewend).

Zou dat vandaag ook zo zijn? Het resultaat?
Niet om over naar huis te schrijven😜, een 1-4 nederlaag. De HE gewonnen, maar de heer van de tegenstander had last van z’n rug en een lading pillen genomen. Oh en Tako speelde trouwens goed en ontspannen (en dat zonder pillen).
Zowel de DD als de HD waren erg spannend en close. Mooie rallys. Bij de HD werd er een derde set gehaald. Ik geef ze groot gelijk, straks vanaf de voorjaarscompetitie is dat immers ook verleden tijd...:(
De MD had er een derde set uit kunnen slepen, maar het kwam te laat op gang.

Laten we het dan maar houden op “1-4 verlies, voor alles een eerste keer”

Wedstrijdverslag Mix 2 – ‘Hij was wel een beetje lief hoor’ (7 oktober)

Geplaatst 9 okt. 2017 05:19 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:57 bijgewerkt ]

4de competitiedag, we spelen thuis tegen Rhoon 3. Deze dag gingen Jonne, Renate, Rene en invaller Rik aan de bak. Alle elementen voor een waardige najaarscompetitie waren aanwezig: regen, harde wind, zware ballen en (mocht het zover komen) een supertiebreak ipv derde set. Wat wil je nog meer? Het kan altijd nog gekker, mix 1. De tegenstanders komen eraan en hee wat een mooie ogen😉 Ha, die zijn van Jesse Huta Galung? Jesse viel in bij het team van onze tegenstanders, boffen wij even! Hij deed de dubbels.

De DE en HE gingen van start in de regen. Daar houden we niet van, dus die werden vlot met winst afgerond. De DD was erg spannend (4-6 4-6). De tweede set hadden we eigenlijk moeten houden (4-0 voor), maar na een discussie (die het hele park opviel) over een netservice, was de goede sfeer tijdelijk verdwenen. Helaas.
Intussen was de HD ook gestart. Ook die was spannend. De andere heer van de tegenstanders werd goed gecompenseerd door Jesse, maar toch werd er bijna een set binnengehaald door onze heren. En tot slot de MD. Hier werden door ons ook wat punten gemaakt en games gepakt, maar verder geen illusies met Jesse op de baan. Er werden goede rallys gespeeld en het publiek (wat stonden er ineens veel mensen aan de kant
🤔) zei het een mooie wedstrijd te vinden. Nou, dat komt toch van twee kanten;)

Al met al een bijzondere ervaring!

Ook Thor te sterk voor Mix 1 (7 okt.)

Geplaatst 8 okt. 2017 23:29 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:57 bijgewerkt ]

Mix 1 mocht in de 4e speelronde aan treden tegen en op Thor. Het weer zat wederom niet mee. Gelukkig konden we gewoon starten. Helaas hadden we niet genoeg spelers tot onze beschikking waardoor we de damesdubbel moesten laten schieten.

De tegenstander bleek de Nederlands kampioen dubbel 45+ (M) in hun gelederen te hebben. Ik dacht dit wordt niet overtroffen deze competitie, maar een ander team bij Tv Wilhelmus had nog meer pech of geluk (het is maar hoe je bekijkt). Toch Mix 2?

Hierdoor werden de mix- en herendubbel een beetje demonstratiewedstrijden met regelmatig leuke rally's. In de mix redelijk weerstand kunnen bieden, maar winst heeft er geen moment ingezeten. De herendubbel was in een vloek en een zucht voorbij. Als tegenstander wel genoten van de wijze waarop de heer zijn volley’s neergelegde.

In de dames- en herenenkel hebben we meer tegenstand geboden. Met goede, leuke rally's en mooie punten waren beide wedstrijden leuk om naar te kijken. Helaas leverde het geen punten op.

Doordat we vroeg klaar waren, hadden we genoeg tijd over voor de 3e helft. Ook niet onbelangrijk….


1-10 of 12