Home‎ > ‎

Home


 

Follow tvwilhelmus on Twitter

afsluiting voorjaarscompetitie 1 juni

Geplaatst 26 mei 2019 11:03 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 26 mei 2019 11:03 bijgewerkt ]

Zaterdag 1 juni is alweer de officiële laatste speeldag van de Voorjaarscompetitie 2019.


We willen dit wederom gezellig met elkaar afsluiten, inclusief huldiging!


Om even bij te komen van de laatste speeldag zullen we eerst aanschuiven bij de lekkere BBQ die wordt georganiseerd door de bar op het tennispark. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen we ons opladen voor de avond.

Want niks is leuker dan met elkaar in een kroeg de competitie af te sluiten. Daarom toveren we de kantine om in een waar café. Ongedwongen een drankje drinken, dansje doen, pijltje gooien, sjoel steentje schuiven, Champions League kijken en als klap op de vuurpijl; karaoke zingen!


Iedereen is van harte welkom!


Mis dit spektakel niet! Vooraf aanmelden voor de BBQ is gewenst. Dit kan door een mail te sturen naar; administratie@sportcentrummariahoeve.nl. Hier kan je ook je dieetwensen doorgeven.


Kortom:

Wat: Afsluiting Voorjaarscompetitie

Wanneer: Zaterdag 1 juni 2019

Tijd: van 17.30 uur tot 23 uur


We hopen er een gezellige afsluiting van de Voorjaarscompetitie van te maken!


Doe mee aan het Open Toernooi Mariahoeve!

Geplaatst 17 mei 2019 00:44 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 17 mei 2019 01:08 bijgewerkt ]

In de eerste week van juli vindt het open toernooi op ons eigen park weer plaats. Het belooft een gezellige week te worden met veel actieve clubgenoten. Jij slaat dit mooie toernooi toch zeker niet over?! Klik HIER om je in te schrijven. 


Fusie TV Wilhelmus& LTV BES: Van onderzoek naar voorstel

Geplaatst 26 apr. 2019 02:33 door Tennisvereniging Wilhelmus

Met deze speciale nieuwsbrief willen we jullie bijpraten over het voornemen van TV Wilhelmus om per 1-1-2020 samen te gaan met LTV BES. Voor de besturen van beide verenigingen geldt dat we hierbij vooral inzichtelijk willen maken wat dit samengaan voor júllie betekent. Want uiteindelijk beslissen de leden of het er ook echt van gaat komen. En welke naam moet de nieuwe vereniging krijgen? Jullie suggesties horen we graag!

 

Wat is er tot nu toe gebeurd?

Eind 2018 hebben beide verenigingen afgesproken een enquête af te nemen onder leden over vormen van verregaande samenwerking. Deze enquête is gehouden in januari 2019. De uitkomst was dat de achterbannen van beide verenigingen in meerderheid vóór een fusie zijn. Sindsdien zijn TV Wilhelmus en LTV BES met elkaar in overleg om dit scenario nader uit te werken. Daar komt het nodige bij kijken, om te beginnen met het beantwoorden van de vraag wat voor een soort vereniging we straks willen zijn.

 

Wat komt er kijken bij een samengaan?

Het zal sommige leden dan ook zijn opgevallen dat de besturen sinds februari regelmatig vergaderen in de kantine van SC Mariahoeve. Met elkaar, maar soms ook met iemand van de KNLTB erbij. Om het overzichtelijk te houden, hebben beide besturen diverse paritaire projectgroepjes ingericht. Elk groepje diept een bepaald onderwerp uit. Zo kijken we bijvoorbeeld naar alle (tennisgerelateerde) activiteiten die de nieuwe vereniging wil aanbieden, maar ook naar alle zaken die vooral achter de schermen geregeld moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van nieuwe statuten.

 

Wat verandert er voor de leden? Liefst zo min mogelijk!

Onze indruk is dat veel van de leden tevreden zijn met de activiteiten die onze vereniging nu aanbiedt. Alle bestaande activiteiten willen we dan ook graag behouden bij de nieuwe vereniging. Twee van de projectgroepjes brengen dan ook in kaart wat ons aanbod in 2020 zal zijn. Drie andere projectgroepjes buigen zich respectievelijk over de structuur van de nieuwe vereniging, alle financiële zaken en de communicatie/ledenadministratie. Samengevoegd leidt dit alles tot een uitgewerkt voorstel voor de nieuwe vereniging.

 

Wanneer wordt het besluit genomen?

Beide besturen zijn voornemens om een Bijzondere ALV te organiseren in de tweede helft van september. Op deze ALV’s wordt het besluit om te fuseren formeel voorgelegd aan de leden van beide verenigingen. Voorafgaande aan deze besluitvormende vergaderingen organiseren TV Wilhelmus en LTV BES gezamenlijk een voorlichtingsbijeenkomst, waarbij we inzichtelijk maken hoe de nieuwe club er precies uit komt te zien. Als de leden instemmen, dan gebruiken we de rest van 2019 om alles ook echt te regelen. En dan kan de nieuwe vereniging per 2020 van start gaan!  

 

Wil jij meedenken over de nieuwe vereniging?

Eén van de leuke zaken om over na te denken is een naam voor de nieuwe vereniging. Het oerdegelijke ‘TV Mariahoeve’ ligt allicht voor de hand, maar misschien zijn er wel veel leukere namen te verzinnen? Het bestuur roept je van harte op om jouw suggestie voor een nieuwe naam vóór 1 juni a.s. te mailen aan tvwilhelmus@gmail.com. Beide besturen maken een selectie uit de beste suggesties en daaruit laten we de leden t.z.t. een keuze maken.

Tot slot

De komende tijd zullen we jullie vaker informeren over de vorderingen die we maken. Heb je nog specifieke vragen of opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? We horen graag van je. En we staan ook open voor leden die het leuk vinden om bij te dragen aan een nieuwe vereniging. Ben jij bijvoorbeeld handig met het bouwen van een website, of heb jij de nieuwe vereniging iets anders te bieden? Schroom niet en meld je bij het bestuur!

17 maart: ontbijttoernooi 2019. Meld je nu aan!

Geplaatst 2 mrt. 2019 07:34 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 mrt. 2019 07:35 bijgewerkt ]

Vorig jaar was het ontbijttoernooi een groot succes met veel deelnemers van zowel BES, als
Wilhelmus. We hopen ook dit jaar weer op een grote opkomst om zo et tennisseizoen in stijl
te beginnen. We duimen voor heerlijk tennisweer en hebben er zin in!

Op zondag 17 maart is het zover. Samen met BES-leden starten we de dag om 10.00 uur
met een stevig ontbijt om vervolgens een tennistoernooitje met elkaar aan te gaan. Het doel
is om een ieder 4 wedstrijden van een half uur te laten spelen. Om 15.00 uur sluiten we af
met de prijsuitreiking.

Je hebt de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  1.  Ontbijt en toernooi: opgeven en 11 euro betalen voor 8 maart
  2.  Alleen ontbijt: opgeven en 11 euro betalen voor 8 maart
  3.  Alleen toernooi: opgeven voor 15 maart

Bij deelname ontbijt: Graag uiterlijk vrijdag 8 maart 11 euro overmaken op rekeningnummer
NL78 INGB 0001 2786 28 ten name van R.W. van Bleek
Onder vermelding van Ontbijttoernooi en je naam.

Opgeven: stuur een mail naar tcwilhelmus@gmail.com . Zodra we de aantallen weten,
kunnen we voldoende ballen en banen regelen voor die dag.

Op het ontbijttoernooi worden de KNTLB-passen van het nieuwe seizoen uitgedeeld. Deze
worden meteen gebruikt om de wedstrijdindeling te bepalen. We zullen vanuit Wilhelmus op
die dag ook informatie verschaffen over de voorjaarscompetitie en de ballen en formulieren
uitdelen aan de teams.

Tot zondag 17 maart.

Met sportieve groet,

Namens BES en Wilhelmus,
Trudy, Jeroen, Ronald en Ineke

Leden TV Wilhelmus zien samengaan met LTV BES zitten

Geplaatst 9 feb. 2019 05:45 door Tennisvereniging Wilhelmus

TV Wilhelmus heeft in januari 2019 een enquête uitgezet onder de leden. De leden mochten hun mening geven over een mogelijk samengaan met LTV BES. 70 leden hebben de enquête ingevuld en 61% van hen is vóór een samengaan met LTV BES. Benieuwd naar de volledige uitslag van de enquête? Je vindt deze als bijlage bij dit bericht. Ook voor LTV BES geldt dat een meerderheid vóór heeft gestemd.

 

Op basis van deze uitslag hebben de besturen van beide verengingen inmiddels besloten om het scenario voor een samengaan nader uit te werken. Een eerste stap is dat de besturen in overleg gaan met de KNLTB. Dat doen we eind februari. Indien dit traject uitmondt in een concreet plan, dan wordt dit in de loop van dit jaar ter besluitvorming voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van beide clubs. Voor het huidige kalenderjaar zal er voor de leden overigens nog niets veranderen.

Vragen over dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met het bestuur op
tvwilhelmus@gmail.com.

Bockbiertoernooi 24 november 2018 - inschrijving geopend!

Geplaatst 14 sep. 2018 00:27 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 14 sep. 2018 00:56 bijgewerkt ]Op zaterdag 24 november organiseert T.V. Wilhelmus in samenwerking met Sportcentrum Mariahoeve het ´Bockbiertennistoernooi´. Het gezelligheidstoernooi duurt van 16.00 tot 20.30, met aansluitend een leuk feestje met live muziek van de ‘Lapré Band’. De inschrijving is geopend, dus meld je snel aan!

Bij dit toernooi combineren we het spelen van tenniswedstrijden met het proeven van Bockbiertjes en andere leuke spellen. Iedereen speelt drie dubbel/mix-partijen, en in elke pauze krijg je een ander Bockbiertje aangeboden. Daarnaast wordt er een broodje Bockworst geserveerd en staat er halverwege de avond een stamppottenbuffet klaar.

Iedereen wordt ingedeeld in teams van 4 personen (2 dames en 2 heren). Je mag je aanmelden als team, maar als je nog geen team hebt kun je je ook individueel aanmelden.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar bockbiertennistoernooi@hotmail.com. Vermeld in je mail:

-        Naam (of meerdere namen indien je je met een team inschrijft):

-        Speelsterkte(s) (van alle teamleden):

-        Emailadres(sen) van alle teamleden:

-        Bockbier: ja / nee (je kan uiteraard ook meedoen als je geen Bockbier drinkt, maar liever iets anders. We horen dat wel graag van te voren i.v.m. de inkoop van het Bockbier)

-        Ben je Vegetarier of eet je geen varkensvlees? Dat weten we graag vooraf i.v.m. de maaltijd.

De kosten voor deelname bedragen €17,50 per persoon. Dit is inclusief 3 Bockbiertjes, een broodje Bockworst, het stamppottenbuffet en live muziek na afloop van de wedstrijden.

Inschrijving sluit 15 november, maar vol is vol dus wees er snel bij!

Hopelijk tot 24 november!

De Bockbiercommissie
Dana & Stéphanie

P.S. Ook niet-leden mogen meedoen. Tot 1 oktober accepteren we alleen aanmeldingen van T.V. Wilhelmus en BES, maar daarna is de inschrijving open voor alle tennissers. Dus nodig ook tennissende vrienden van andere verenigingen uit!Informatie over de najaarscompetitie 2018

Geplaatst 14 sep. 2018 00:12 door Tennisvereniging Wilhelmus

Vanavond start de najaarscompetitie. De TC wijst alle competitiespelers graag op onderstaande informatie. In de bijlage vind je enkele relevante stukken uit het competitiereglement en informatie over de boetes die de KNLTB kan opleggen. Veel tennisplezier!

Vriendelijke groet, namens de TC


Competitie indeling

Indeling is bekend en staat op onze website. Alle informatie rondom de competitie en de invoer van standen verloopt via www.mijnknltb.toernooi.nl

 

Verkort spelen

In alle dubbelwedstrijden van de zondag en zaterdagcompetitie wordt verkort gespeeld. Dit houdt in:  wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een beslissende derde set. Bij 40-40 wordt er voordeel/ nadeel gespeeld.

 

Compact spelen

In de vrijdagavondcompetitie wordt compact gespeeld. Dit houdt in: een wedstrijdtiebreak (t/m 10 punten en met 2 punten verschil) in plaats van een derde beslissende set. Bovendien wordt in elke game bij een 40-40 stand gespeeld om het beslissende punt. De ontvangende partij bepaald vanaf welke kant geserveerd gaat worden.

 

Aanvang wedstrijden

In het najaar starten de thuiswedstrijden om 12.00u. Als team zorg je dat je om 11.30u aanwezig bent op Sportpark Mariahoeve. Let goed op de tijden van de uitwedstrijden. Dit kan verschillen per club.

 

Invoer uitslagen

Uitslagen moeten binnen 24 uur na de gespeelde wedstrijd zijn ingevoerd. Alle teamcaptains zijn gemachtigd om uitslagen in te voeren via mijnknltb.toernooi.nl. Op je dashboard vind je een knop ‘invoeren uitslagen’. Ben je op de pagina beland voor het invoeren van de uitslagen dan wijst dit zichzelf. Het is een heel gebruiksvriendelijke applicatie met voldoende toelichting.

Lukt dit je niet om wat voor reden dan ook, neem dan contact op met één van de VCL’s. De VCL’s zijn gemachtigd om voor alle teams uitslagen in te voeren.

 

Invallen

Competitiespelers mogen een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging, mits de speler niet meer dan eenmaal uitkomt in een ‘hoger geklasseerd’ team. De KNLTB heeft de regels wat betreft het hoger spelen flink verruimd. Voor onze vereniging betekent dit komend najaar feitelijk dat je in alle teams onbeperkt kan invallen.

 

Consumpties

In het Haagse district is het gebruikelijk om je tegenstander te verwelkomen met koffie/ thee met iets  lekkers erbij – denk aan taart, koekjes etc.-

Goed om te weten:

  • Appeltaart kun je bestellen bij het sportcentrum.

  • Als je zelf iets meeneemt, zorg je ook voor je eigen bordjes, bestek, servetten, mes etc.

  • Op het sportcentrum Mariahoeve is het nuttigen van eigen consumpties niet gewenst. Zelf een boterham smeren is oké, maar hele tassen met lunchpakketten voor het team worden niet op prijs gesteld door het sportcentrum.

Slecht weer – inhalen

Let op de regels omtrent slecht weer en inhalen. Zorg als captain ervoor dat je overlegt met de VCL bij slechte weersomstandigheden. De norm is dat je twee uur moet wachten om de aangevangen wedstrijden te vervolgen. Mocht het na twee uur niet mogelijk zijn, dan wordt er in overleg gezocht naar een inhaaldatum.

 

Boetes – niet spelen, competitievervalsing etc.

De KNLTB verplicht de teams om alle competitiewedstrijden te spelen. Bij niet komen opdagen kan de vereniging een boete krijgen (115 euro per team). Let op; ook als je er met de tegenpartij wel uitkomt, kan dit leiden tot competitievervalsing. Vul altijd het uitslagenformulier in. Eventuele boetes van de KNLTB worden doorberekend aan het betreffende team (zie de bijlage voor de boetes).

Mocht je twijfels hebben over de regels, neem contact op met de VCL!

 

VCL (verenigingscompetitieleider)

Binnen Wilhelmus hebben meerdere mensen een cursus VCL gevolgd. De volgende mensen kun je benaderen met alle soorten vragen rondom de competitie.

Dit zijn: Rob Mout, Bart van Bleek, Eelco Karthaus en Sophie Bruil-Kuypers.

De clubkampioenen van 2018 zijn bekend!

Geplaatst 11 sep. 2018 08:40 door Tennisvereniging Wilhelmus

Het slotweekend van de clubkampioenschappen kende een aantal mooie en spannende halve finales en finales. Bij de clubkampioenen zaten zowel bekende als nieuwe namen.

 

De singles

De damesfinale ging tussen de eerste geplaatste Eva en de als tweede geplaatste Elleke, de titelverdedigster. Eva debuteerde op de clubkampioenschappen en ging in haar eerste finale meteen met de hoofdprijs naar huis: 6-2 6-2. In de finale bij de mannen ging de strijd tussen titelverdediger Niels en Bart, die in de kwartfinale verrassend Rob M. uitgeschakeld had. Niels won de eerste set vrij gemakkelijk met 6-3, maar liet twee matchpunten liggen op 5-3 in de tweede set. Daarna was ook een 4-0 voorsprong in de tiebreak niet aan hem besteed. Bart kwam knap langszij, maar kwam in de derde set een break op 5-5 niet meer te boven. Na bijna drie uur spelen kon Niels opgelucht de handen in de lucht steken: 6-3 6-7 7-5. 

De dubbels
Rens, die blijkbaar goed uitgerust was na zijn sabbatical, ging maar liefst met twee titels naar huis. Met zijn partner Stéphanie versloeg hij Roberto en Margriet (6-4 6-1) en met Jeroen liet hij vader-zoon-combinatie Bart en Ronald kansloos (6-2 6-1). Stéphanie speelde met Heleen ook de finale in de damesdubbel, maar moest het daarin afleggen tegen Elleke en Eva, die net als Rens twee titels binnenhaalde (6-2 6-1).

 

Foto’s
Direct na afloop van de laatste partij werd overgegaan tot de prijsuitreiking en werden de kampioenen én de toernooiorganisatie in het zonnetje gezet.
Op de facebookpagina van Wilhelmus zijn vele foto’s te vinden van het toernooi en van het superheldentoernooitje dat op de voorlaatste speeldag plaatsvond:  https://nl-nl.facebook.com/TennisverenigingWilhelmus/Tal van verrassingen bij de eerste dagen van de clubkampioenschappen van Wilhelmus

Geplaatst 5 sep. 2018 09:07 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 5 sep. 2018 09:48 bijgewerkt ]

De eerste vier dagen van de clubkampioenschappen van Wilhelmus hebben al de nodige verrassende uitslagen opgeleverd. Zo halverwege de week is het tijd om de balans op te maken. De conclusie dat de clubkampioenschappen goed leven valt in ieder geval al te trekken, gelet op het enthousiasme van deelnemers en publiek.

 

Herensingle

Het onderdeel Herensingle heeft het grootste aantal deelnemers, verdeeld over zes poules. In de poules A en B stuntten Domien en Tako door respectievelijk de hogergeplaatste Lennart en Ingmar te verschalken. Zo boekten zij alvast hun plekje bij de laatste acht. In de poules C en D liggen Rob M. en Niels op koers voor groepswinst, terwijl Bart en Roberto samen gaan uitvechten wie poule E wint. Poule F koerst af op een spannende strijd tussen Julien, Jeroen en Hugo. Behalve de zes poulewinnaars komen ook twee beste nummers 2 in aanmerking voor de kwartfinales, die voor vrijdag gepland staan.

Damessingle en Damesdubbel

De damessingle doet het dit jaar met slechts vier deelneemsters. Met twee overwinningen op zak staat Elleke er goed voor. Eva, die pas één wedstrijd gespeeld heeft, lijkt de andere kanshebster te zijn bij de dames, die in een poule hun wedstrijden afwerken. De damesdubbel kent drie koppels die deze week ook allemaal tegen elkaar spelen. In de enige wedstrijd die tot nu toe gespeeld is, maakten Stéphanie en Heleen korte metten met Dominique en Judith.

 

Herendubbel en Mix

Aan de herendubbel doen acht duo’s mee. Wouter en Rob M. hadden een vliegende start in hun poule A door te winnen van Bart en Ronald en Mark en Jan-Willem. In de groepen B en C moeten de eerste wedstrijden nog gespeeld worden. Naast de drie groepswinnaars zal er nog een nummer twee meegaan naar de halve finales. Aan de mix doen 10 koppels mee. Roberto en Margriet maakten hun geplaatste status in poule A meer dan waar door te winnen van JP en Judith. In poule B boekten Julien en Caroline een knappe overwinning op Bob en Leonie, terwijl Thijmen en Celia in poule D weinig moeite kenden met Jan-Willem en Elise. In poule C maken Stéphanie en Rens en Hendrik en Kim in een rechtstreeks duel uit wie er door gaat naar de halve finale.    

 

Ook voor woensdagavond staan er weer een aantal mooie wedstrijden op het programma. Op facebook vind je foto’s van de eerste toernooidagen: https://nl-nl.facebook.com/TennisverenigingWilhelmus/

 

Finaleweekend superhelden toernooi

Geplaatst 14 aug. 2018 11:31 door Tennisvereniging Wilhelmus


1-10 of 21