Home‎ > ‎

Nieuwsarchief

 
Follow tvwilhelmus on Twitter

Indeelmiddagen bij Sportcentrum Mariahoeve

Geplaatst 27 apr. 2018 06:50 door Tennisvereniging Wilhelmus

Elke laatste zondag van de maand tussen 13.00 en 15.30 uur organiseert Sportcentrum Mariahoeve een indeelmiddag. Wil je nieuwe mensen ontmoeten en/of eens tegen andere tegenstanders spelen? Kom dan naar de indeelmiddag. Data Indeelmiddag: 25 maart, 29 april, 27 mei, 24 juni, 29 juli, 26 augustus, 30 september, van 13:00 tot 15:15. Er wordt ingedeeld op sterkte dus elk tennisniveau is welkom! Het gaat om wedstrijden van 30 minuten, graag 10 minuten voor de speelronde aanwezig. NB Bij slecht weer gaat de indeelmiddag niet door.

Open toernooi SC Mariahoeve

Geplaatst 27 apr. 2018 06:39 door Tennisvereniging Wilhelmus

Van 2 juli t/m 8 juli is weer het jaarlijkse open toernooi op ons park. Voor velen het gezelligste toernooi van het jaar, want dan lopen er volop bekenden rond op het park. Er wordt gespeeld in vele categorieën en via deze link kan je je hiervoor inschrijven.

ALV op 5 april 2018

Geplaatst 2 apr. 2018 04:36 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:53 bijgewerkt ]

Aanstaande donderdag komen we bijeen om het reilen en zeilen van de club te bespreken, jullie wensen en ideeën te horen en natuurlijk elkaar eens even gezellig te spreken buiten de tennisbaan.

Waar: Kantine van het sportcentrum
Waanneer: donderdag 5 april
Tijd: 20.30
Wat: Algemene Leden Vergadering

De agenda, notulen en financiële stukken zijn op 1 april gemaild aan de leden. Het bestuur hoopt alle leden te mogen verwelkomen op donderdag om (let op!) 20.30

Bockbier tennis toernooi - foto's

Geplaatst 20 jan. 2018 09:51 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:52 bijgewerkt ]

Het was weer een groot succes, het bockbier tennis toernooi in November 2017. Heb je de foto's al gezien? Ze staan op onze Facebook pagina.
Tot volgend jaar allemaal!

https://www.facebook.com/pg/TennisverenigingWilhelmus/photos/?tab=album&album_id=1706602749405622
 

Mix 1 houdt dalende lijn goed vast (wedstrijdverslag 14-10)

Geplaatst 15 okt. 2017 02:42 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:56 bijgewerkt ]

Zaterdag 14 november. Een zonnige dag. De vierde wedstrijd van mix 1. We spelen tegen Plaswijck en we hebben er zin in! Het belooft spannend te gaan worden, want we spelen om de laatste plaats in de poule.

De (bijna) topfitte Bart zet al snel een eerste resultaat neer. Dit keer geen voormalige topspeler of Nederlands kampioen 45+ als tegenspeler, maar toch kansloos er af….

Lidewij houdt het een stuk langer vol, maar moet helaas capituleren in een evenwichtige en goede partij.

Ondertussen is ons stermixkoppel de baan opgestapt: Sophie en Niels. Zij laten de tegenstanders in de eerste set geen enkele illusie, 1-6! De tweede set nemen ze ietwat gemakzuchtig gas terug, maar winnen netjes ook de set. Het staat 1-2 en we hebben weer hoop.

Die hoop duurt maar even als de herendubbel start. Niels en Bart zijn niet in topvorm en gezegd moet worden dat de tegenstanders hun stijgende lijn van de voorgaande partijen doorzetten. 1-3

Ach ja, het is een mooie dag, het hele gezin Kuypers, Margriet en Rob staan langs de baan en 2-3 is ook een acceptabel resultaat. Dan delen we de laatste plaats en kunnen we de laatste competitiewedstrijden nog stijgen. Of toch niet? Lidewij en Sophie winnen de eerste set en zetten hun goede spel in de tweede set door. De tegenstanders bijten zich echter vast en laten niet los. Bij Sophie loopt zienderogen het energieniveau terug. De tweede set gaat nét verloren en helaas moet Sophie opgeven. 1-4 en het zonnetje schijnt.

Mix 2 - De kuitjes van Rene (wedstrijdverslag 14-10)

Geplaatst 15 okt. 2017 02:40 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:56 bijgewerkt ]

Nu we het de vorige keer over ogen hadden...Een buitenstaander zou misschien denken dat het in ons team om puur technisch tennis gaat. Begrijpelijk😉 Insiders weten dat het anders ligt. Het draait vooral om de (nu nog) gebruinde kuitjes van Rene. Zo ook uit tegen Thor.
Wat doen die kuitjes van Rene dan exact? In het begin bij de koffie, een lange broek.. men heeft nog niks door. Maar dan: korte broek. Effect: tegenstanders zijn ernstig afgeleid. En binnen ons eigen team leidt het alleen maar tot meer drive (we zijn het immers gewend).

Zou dat vandaag ook zo zijn? Het resultaat?
Niet om over naar huis te schrijven😜, een 1-4 nederlaag. De HE gewonnen, maar de heer van de tegenstander had last van z’n rug en een lading pillen genomen. Oh en Tako speelde trouwens goed en ontspannen (en dat zonder pillen).
Zowel de DD als de HD waren erg spannend en close. Mooie rallys. Bij de HD werd er een derde set gehaald. Ik geef ze groot gelijk, straks vanaf de voorjaarscompetitie is dat immers ook verleden tijd...:(
De MD had er een derde set uit kunnen slepen, maar het kwam te laat op gang.

Laten we het dan maar houden op “1-4 verlies, voor alles een eerste keer”

Wedstrijdverslag Mix 2 – ‘Hij was wel een beetje lief hoor’ (7 oktober)

Geplaatst 9 okt. 2017 05:19 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:57 bijgewerkt ]

4de competitiedag, we spelen thuis tegen Rhoon 3. Deze dag gingen Jonne, Renate, Rene en invaller Rik aan de bak. Alle elementen voor een waardige najaarscompetitie waren aanwezig: regen, harde wind, zware ballen en (mocht het zover komen) een supertiebreak ipv derde set. Wat wil je nog meer? Het kan altijd nog gekker, mix 1. De tegenstanders komen eraan en hee wat een mooie ogen😉 Ha, die zijn van Jesse Huta Galung? Jesse viel in bij het team van onze tegenstanders, boffen wij even! Hij deed de dubbels.

De DE en HE gingen van start in de regen. Daar houden we niet van, dus die werden vlot met winst afgerond. De DD was erg spannend (4-6 4-6). De tweede set hadden we eigenlijk moeten houden (4-0 voor), maar na een discussie (die het hele park opviel) over een netservice, was de goede sfeer tijdelijk verdwenen. Helaas.
Intussen was de HD ook gestart. Ook die was spannend. De andere heer van de tegenstanders werd goed gecompenseerd door Jesse, maar toch werd er bijna een set binnengehaald door onze heren. En tot slot de MD. Hier werden door ons ook wat punten gemaakt en games gepakt, maar verder geen illusies met Jesse op de baan. Er werden goede rallys gespeeld en het publiek (wat stonden er ineens veel mensen aan de kant
🤔) zei het een mooie wedstrijd te vinden. Nou, dat komt toch van twee kanten;)

Al met al een bijzondere ervaring!

Ook Thor te sterk voor Mix 1 (7 okt.)

Geplaatst 8 okt. 2017 23:29 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:57 bijgewerkt ]

Mix 1 mocht in de 4e speelronde aan treden tegen en op Thor. Het weer zat wederom niet mee. Gelukkig konden we gewoon starten. Helaas hadden we niet genoeg spelers tot onze beschikking waardoor we de damesdubbel moesten laten schieten.

De tegenstander bleek de Nederlands kampioen dubbel 45+ (M) in hun gelederen te hebben. Ik dacht dit wordt niet overtroffen deze competitie, maar een ander team bij Tv Wilhelmus had nog meer pech of geluk (het is maar hoe je bekijkt). Toch Mix 2?

Hierdoor werden de mix- en herendubbel een beetje demonstratiewedstrijden met regelmatig leuke rally's. In de mix redelijk weerstand kunnen bieden, maar winst heeft er geen moment ingezeten. De herendubbel was in een vloek en een zucht voorbij. Als tegenstander wel genoten van de wijze waarop de heer zijn volley’s neergelegde.

In de dames- en herenenkel hebben we meer tegenstand geboden. Met goede, leuke rally's en mooie punten waren beide wedstrijden leuk om naar te kijken. Helaas leverde het geen punten op.

Doordat we vroeg klaar waren, hadden we genoeg tijd over voor de 3e helft. Ook niet onbelangrijk….


Mix 1 kopje onder tegen Heer Jan (30 september)

Geplaatst 30 sep. 2017 11:05 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:56 bijgewerkt ]

Bij het zien van de speelsterktes van team Heer Jan uit het pittoreske Barendrecht, wisten we dat we onze Haagse Bluf en 100% inzet moesten inzetten om kans te maken. 


Helaas had onze sterspeler Niels een lichte voedselvergiftiging opgelopen van een tofu burger, hij gaf zelf aan dat het door een croissant kwam. Bij het inspelen merken we dat we te maken hadden met een sterkte tegenstander, maar vol goede moed begonnen Niels en Lidewij aan hun singles in de motregen. Enigszins verzwakt vloog Niels met goede moed op elke bal, smash, al slice-end door de baan. Uiteindelijk zonder succes.


Lidewij begon erg sterk en stond in de eerste set met 3-1 voor maar helaas werd de eerste set net verloren met 6-3. De twee set bleef spannend maar ook die werd helaas verloren met 6-4. 


Hierna waren Sophie en Rob aan de beurt om de dubbel te spelen. Rob was in bloedvorm met zijn service volleys, die liepen als een trein. Sophie had als taak om de tegenstander moe te maken onder andere door perfect lopende drop shots en hoge ballen, zodat Rob het kon afmaken aan het net. Op een belangrijk punt werd Sophie afgeleid door een auto die iets verderop in de fik was gevlogen, maar de Haagse spuitgasten hadden het snel opgelost.Barendrecht was ondanks het goede spel net iets beter, had iets meer geluk en won ondanks een close call de mix. 


De dubbel moet de eer van het team en de club gaan redden aangezien we met 3-0 achter stonden. Bij de herendubbel liep bij Barendrecht enigszins de emoties hoog op, ondanks dat het een leuke partij was. Normaal gesproken zie je huilers aan de kust, maar afgelopen zaterdag hadden we een exemplaar ter bewondering op de club. 


De dames gingen fanatiek tekeer, maar verloren helaas in 2 sets. Vol goede moed gaan we volgende week bij Thor knallen.

 

 

Wilhelmus Mix 1 begint najaarscompetitie met winst (23 september 2017)

Geplaatst 24 sep. 2017 04:54 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 apr. 2018 04:57 bijgewerkt ]

Mix 1 trapte, na een volledig verregende eerste speeldag, de najaarscompetitie op 23 september af op Overdam tegen TCO. Vorig jaar stond deze wedstrijd ook op het programma en toen gingen de Wilhelmussers (met drie invallers) met 4-1 ten onder.

Deze keer had het mixteam slechts twee invallers nodig. Gelukkig niet de minsten, in de personen van Rob. H en Floor T.. Fysieke support langs de baan werd geleverd door Margriet en Lidewij, terwijl Bart en Rob op afstand het team deden geloven dat het in hun gedachten was. Het zal wel…..;-)

Niels en Sophie mochten het spits afbijten met de singles. Sophie trof een wat oudere speelster die nog verrassend soepeltjes over de baan bewoog. In de eerste set heerste Sophie en vierde de Overdamse tijdens de gamewissel op 4-1 vooral dat ze toch maar mooi één gamepje had behaald. In de tweede set waren de dames wat meer aan elkaar gewaagd, maar met een heldere 6-1 6-4 was het eerste punt van de dag voor Wilhelmus. Ondertussen was Niels nog bezig met zijn single.

Floor en Rob kenden elkaar nog niet, maar mochten daarna samen aan de mix beginnen. Zij troffen het op papier niet, tegen een dame met een rating van 4,2 en een heer met een rating van 4,8. Het werd een partij met soms fraaie rally’s, maar het Overdamse duo had toch duidelijk de overhand: 6-3 6-1. Daarmee werd de tussenstand op 1-1 gebracht. Ondertussen was Niels nog steeds bezig met zijn single.

Niels pakte de eerste game in zijn single, maar verloor er vervolgens acht op rij en leek af te stevenen op een kansloze nederlaag. Zijn tegenstander kon prima mee in het spelletje van Niels en kon daarnaast ook versnellen als het nodig was. Wel maakte de Overdammer consequent voetfouten bij de service. Op 1-6 0-2 maakte Niels hier een punt van en werd het even wat onvriendelijker. De Overdammer leek van slag en plots kantelde de wedstrijd. Niels begon games te sprokkelen en wat volgde was een slopende wedstrijd waarin gevochten werd om elk punt. Tot twee keer toe was de Overdammer op twee punten van de winst, maar het was toch Niels die de tweede set pakte in een tiebreak. In de derde set verspeelde Niels een 3-0 voorsprong, maar plaatste hij op 4-3 de beslissende break. Na 2 uur en 45 minuten was de winst én de 2-1 voorsprong voor Wilhelmus binnen.

Wat restte waren de beide dubbels. Floor en Sophie speelden naar eigen zeggen een wisselvallige wedstrijd, maar voor de toeschouwers was het regelmatig genieten van mooie slagenwisselingen tegen goede tegenstanders. Met 6-4 6-3 boekte het Wilhemusduo een prima zege. Niels en Rob stonden in hun dubbel in no-time met 5-0 achter, maar kwamen daarna beter in de wedstrijd. Aan het einde van de tweede set verzuimden de Wilhelmussers echter om drie breakpunten te verzilveren. Op de 6-1 6-4 voor TCO viel desalniettemin weinig af te dingen. De 3-2 overwinning voor Wilhelmus was hiermee een feit. Onder het genot van een drankje werd deze zonnige dag afgesloten.

Zaterdag a.s. om 12:30 ontvangt het mixteam thuis het sterke Heer Jan, dat op dezelfde dag TV Pijnacker met 4-1 aan de kant zette.

1-10 of 10