Home‎ > ‎

Nieuwsarchief

 
Follow tvwilhelmus on Twitter

17 maart: ontbijttoernooi 2019. Meld je nu aan!

Geplaatst 2 mrt. 2019 07:34 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 2 mrt. 2019 07:35 bijgewerkt ]

Vorig jaar was het ontbijttoernooi een groot succes met veel deelnemers van zowel BES, als
Wilhelmus. We hopen ook dit jaar weer op een grote opkomst om zo et tennisseizoen in stijl
te beginnen. We duimen voor heerlijk tennisweer en hebben er zin in!

Op zondag 17 maart is het zover. Samen met BES-leden starten we de dag om 10.00 uur
met een stevig ontbijt om vervolgens een tennistoernooitje met elkaar aan te gaan. Het doel
is om een ieder 4 wedstrijden van een half uur te laten spelen. Om 15.00 uur sluiten we af
met de prijsuitreiking.

Je hebt de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  1.  Ontbijt en toernooi: opgeven en 11 euro betalen voor 8 maart
  2.  Alleen ontbijt: opgeven en 11 euro betalen voor 8 maart
  3.  Alleen toernooi: opgeven voor 15 maart

Bij deelname ontbijt: Graag uiterlijk vrijdag 8 maart 11 euro overmaken op rekeningnummer
NL78 INGB 0001 2786 28 ten name van R.W. van Bleek
Onder vermelding van Ontbijttoernooi en je naam.

Opgeven: stuur een mail naar tcwilhelmus@gmail.com . Zodra we de aantallen weten,
kunnen we voldoende ballen en banen regelen voor die dag.

Op het ontbijttoernooi worden de KNTLB-passen van het nieuwe seizoen uitgedeeld. Deze
worden meteen gebruikt om de wedstrijdindeling te bepalen. We zullen vanuit Wilhelmus op
die dag ook informatie verschaffen over de voorjaarscompetitie en de ballen en formulieren
uitdelen aan de teams.

Tot zondag 17 maart.

Met sportieve groet,

Namens BES en Wilhelmus,
Trudy, Jeroen, Ronald en Ineke

Leden TV Wilhelmus zien samengaan met LTV BES zitten

Geplaatst 9 feb. 2019 05:45 door Tennisvereniging Wilhelmus

TV Wilhelmus heeft in januari 2019 een enquête uitgezet onder de leden. De leden mochten hun mening geven over een mogelijk samengaan met LTV BES. 70 leden hebben de enquête ingevuld en 61% van hen is vóór een samengaan met LTV BES. Benieuwd naar de volledige uitslag van de enquête? Je vindt deze als bijlage bij dit bericht. Ook voor LTV BES geldt dat een meerderheid vóór heeft gestemd.

 

Op basis van deze uitslag hebben de besturen van beide verengingen inmiddels besloten om het scenario voor een samengaan nader uit te werken. Een eerste stap is dat de besturen in overleg gaan met de KNLTB. Dat doen we eind februari. Indien dit traject uitmondt in een concreet plan, dan wordt dit in de loop van dit jaar ter besluitvorming voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van beide clubs. Voor het huidige kalenderjaar zal er voor de leden overigens nog niets veranderen.

Vragen over dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met het bestuur op
tvwilhelmus@gmail.com.

Bockbiertoernooi 24 november 2018 - inschrijving geopend!

Geplaatst 14 sep. 2018 00:27 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 14 sep. 2018 00:56 bijgewerkt ]Op zaterdag 24 november organiseert T.V. Wilhelmus in samenwerking met Sportcentrum Mariahoeve het ´Bockbiertennistoernooi´. Het gezelligheidstoernooi duurt van 16.00 tot 20.30, met aansluitend een leuk feestje met live muziek van de ‘Lapré Band’. De inschrijving is geopend, dus meld je snel aan!

Bij dit toernooi combineren we het spelen van tenniswedstrijden met het proeven van Bockbiertjes en andere leuke spellen. Iedereen speelt drie dubbel/mix-partijen, en in elke pauze krijg je een ander Bockbiertje aangeboden. Daarnaast wordt er een broodje Bockworst geserveerd en staat er halverwege de avond een stamppottenbuffet klaar.

Iedereen wordt ingedeeld in teams van 4 personen (2 dames en 2 heren). Je mag je aanmelden als team, maar als je nog geen team hebt kun je je ook individueel aanmelden.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar bockbiertennistoernooi@hotmail.com. Vermeld in je mail:

-        Naam (of meerdere namen indien je je met een team inschrijft):

-        Speelsterkte(s) (van alle teamleden):

-        Emailadres(sen) van alle teamleden:

-        Bockbier: ja / nee (je kan uiteraard ook meedoen als je geen Bockbier drinkt, maar liever iets anders. We horen dat wel graag van te voren i.v.m. de inkoop van het Bockbier)

-        Ben je Vegetarier of eet je geen varkensvlees? Dat weten we graag vooraf i.v.m. de maaltijd.

De kosten voor deelname bedragen €17,50 per persoon. Dit is inclusief 3 Bockbiertjes, een broodje Bockworst, het stamppottenbuffet en live muziek na afloop van de wedstrijden.

Inschrijving sluit 15 november, maar vol is vol dus wees er snel bij!

Hopelijk tot 24 november!

De Bockbiercommissie
Dana & Stéphanie

P.S. Ook niet-leden mogen meedoen. Tot 1 oktober accepteren we alleen aanmeldingen van T.V. Wilhelmus en BES, maar daarna is de inschrijving open voor alle tennissers. Dus nodig ook tennissende vrienden van andere verenigingen uit!Informatie over de najaarscompetitie 2018

Geplaatst 14 sep. 2018 00:12 door Tennisvereniging Wilhelmus

Vanavond start de najaarscompetitie. De TC wijst alle competitiespelers graag op onderstaande informatie. In de bijlage vind je enkele relevante stukken uit het competitiereglement en informatie over de boetes die de KNLTB kan opleggen. Veel tennisplezier!

Vriendelijke groet, namens de TC


Competitie indeling

Indeling is bekend en staat op onze website. Alle informatie rondom de competitie en de invoer van standen verloopt via www.mijnknltb.toernooi.nl

 

Verkort spelen

In alle dubbelwedstrijden van de zondag en zaterdagcompetitie wordt verkort gespeeld. Dit houdt in:  wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een beslissende derde set. Bij 40-40 wordt er voordeel/ nadeel gespeeld.

 

Compact spelen

In de vrijdagavondcompetitie wordt compact gespeeld. Dit houdt in: een wedstrijdtiebreak (t/m 10 punten en met 2 punten verschil) in plaats van een derde beslissende set. Bovendien wordt in elke game bij een 40-40 stand gespeeld om het beslissende punt. De ontvangende partij bepaald vanaf welke kant geserveerd gaat worden.

 

Aanvang wedstrijden

In het najaar starten de thuiswedstrijden om 12.00u. Als team zorg je dat je om 11.30u aanwezig bent op Sportpark Mariahoeve. Let goed op de tijden van de uitwedstrijden. Dit kan verschillen per club.

 

Invoer uitslagen

Uitslagen moeten binnen 24 uur na de gespeelde wedstrijd zijn ingevoerd. Alle teamcaptains zijn gemachtigd om uitslagen in te voeren via mijnknltb.toernooi.nl. Op je dashboard vind je een knop ‘invoeren uitslagen’. Ben je op de pagina beland voor het invoeren van de uitslagen dan wijst dit zichzelf. Het is een heel gebruiksvriendelijke applicatie met voldoende toelichting.

Lukt dit je niet om wat voor reden dan ook, neem dan contact op met één van de VCL’s. De VCL’s zijn gemachtigd om voor alle teams uitslagen in te voeren.

 

Invallen

Competitiespelers mogen een onbeperkt aantal keren per week competitie spelen voor hun vereniging, mits de speler niet meer dan eenmaal uitkomt in een ‘hoger geklasseerd’ team. De KNLTB heeft de regels wat betreft het hoger spelen flink verruimd. Voor onze vereniging betekent dit komend najaar feitelijk dat je in alle teams onbeperkt kan invallen.

 

Consumpties

In het Haagse district is het gebruikelijk om je tegenstander te verwelkomen met koffie/ thee met iets  lekkers erbij – denk aan taart, koekjes etc.-

Goed om te weten:

  • Appeltaart kun je bestellen bij het sportcentrum.

  • Als je zelf iets meeneemt, zorg je ook voor je eigen bordjes, bestek, servetten, mes etc.

  • Op het sportcentrum Mariahoeve is het nuttigen van eigen consumpties niet gewenst. Zelf een boterham smeren is oké, maar hele tassen met lunchpakketten voor het team worden niet op prijs gesteld door het sportcentrum.

Slecht weer – inhalen

Let op de regels omtrent slecht weer en inhalen. Zorg als captain ervoor dat je overlegt met de VCL bij slechte weersomstandigheden. De norm is dat je twee uur moet wachten om de aangevangen wedstrijden te vervolgen. Mocht het na twee uur niet mogelijk zijn, dan wordt er in overleg gezocht naar een inhaaldatum.

 

Boetes – niet spelen, competitievervalsing etc.

De KNLTB verplicht de teams om alle competitiewedstrijden te spelen. Bij niet komen opdagen kan de vereniging een boete krijgen (115 euro per team). Let op; ook als je er met de tegenpartij wel uitkomt, kan dit leiden tot competitievervalsing. Vul altijd het uitslagenformulier in. Eventuele boetes van de KNLTB worden doorberekend aan het betreffende team (zie de bijlage voor de boetes).

Mocht je twijfels hebben over de regels, neem contact op met de VCL!

 

VCL (verenigingscompetitieleider)

Binnen Wilhelmus hebben meerdere mensen een cursus VCL gevolgd. De volgende mensen kun je benaderen met alle soorten vragen rondom de competitie.

Dit zijn: Rob Mout, Bart van Bleek, Eelco Karthaus en Sophie Bruil-Kuypers.

De clubkampioenen van 2018 zijn bekend!

Geplaatst 11 sep. 2018 08:40 door Tennisvereniging Wilhelmus

Het slotweekend van de clubkampioenschappen kende een aantal mooie en spannende halve finales en finales. Bij de clubkampioenen zaten zowel bekende als nieuwe namen.

 

De singles

De damesfinale ging tussen de eerste geplaatste Eva en de als tweede geplaatste Elleke, de titelverdedigster. Eva debuteerde op de clubkampioenschappen en ging in haar eerste finale meteen met de hoofdprijs naar huis: 6-2 6-2. In de finale bij de mannen ging de strijd tussen titelverdediger Niels en Bart, die in de kwartfinale verrassend Rob M. uitgeschakeld had. Niels won de eerste set vrij gemakkelijk met 6-3, maar liet twee matchpunten liggen op 5-3 in de tweede set. Daarna was ook een 4-0 voorsprong in de tiebreak niet aan hem besteed. Bart kwam knap langszij, maar kwam in de derde set een break op 5-5 niet meer te boven. Na bijna drie uur spelen kon Niels opgelucht de handen in de lucht steken: 6-3 6-7 7-5. 

De dubbels
Rens, die blijkbaar goed uitgerust was na zijn sabbatical, ging maar liefst met twee titels naar huis. Met zijn partner Stéphanie versloeg hij Roberto en Margriet (6-4 6-1) en met Jeroen liet hij vader-zoon-combinatie Bart en Ronald kansloos (6-2 6-1). Stéphanie speelde met Heleen ook de finale in de damesdubbel, maar moest het daarin afleggen tegen Elleke en Eva, die net als Rens twee titels binnenhaalde (6-2 6-1).

 

Foto’s
Direct na afloop van de laatste partij werd overgegaan tot de prijsuitreiking en werden de kampioenen én de toernooiorganisatie in het zonnetje gezet.
Op de facebookpagina van Wilhelmus zijn vele foto’s te vinden van het toernooi en van het superheldentoernooitje dat op de voorlaatste speeldag plaatsvond:  https://nl-nl.facebook.com/TennisverenigingWilhelmus/Tal van verrassingen bij de eerste dagen van de clubkampioenschappen van Wilhelmus

Geplaatst 5 sep. 2018 09:07 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 5 sep. 2018 09:48 bijgewerkt ]

De eerste vier dagen van de clubkampioenschappen van Wilhelmus hebben al de nodige verrassende uitslagen opgeleverd. Zo halverwege de week is het tijd om de balans op te maken. De conclusie dat de clubkampioenschappen goed leven valt in ieder geval al te trekken, gelet op het enthousiasme van deelnemers en publiek.

 

Herensingle

Het onderdeel Herensingle heeft het grootste aantal deelnemers, verdeeld over zes poules. In de poules A en B stuntten Domien en Tako door respectievelijk de hogergeplaatste Lennart en Ingmar te verschalken. Zo boekten zij alvast hun plekje bij de laatste acht. In de poules C en D liggen Rob M. en Niels op koers voor groepswinst, terwijl Bart en Roberto samen gaan uitvechten wie poule E wint. Poule F koerst af op een spannende strijd tussen Julien, Jeroen en Hugo. Behalve de zes poulewinnaars komen ook twee beste nummers 2 in aanmerking voor de kwartfinales, die voor vrijdag gepland staan.

Damessingle en Damesdubbel

De damessingle doet het dit jaar met slechts vier deelneemsters. Met twee overwinningen op zak staat Elleke er goed voor. Eva, die pas één wedstrijd gespeeld heeft, lijkt de andere kanshebster te zijn bij de dames, die in een poule hun wedstrijden afwerken. De damesdubbel kent drie koppels die deze week ook allemaal tegen elkaar spelen. In de enige wedstrijd die tot nu toe gespeeld is, maakten Stéphanie en Heleen korte metten met Dominique en Judith.

 

Herendubbel en Mix

Aan de herendubbel doen acht duo’s mee. Wouter en Rob M. hadden een vliegende start in hun poule A door te winnen van Bart en Ronald en Mark en Jan-Willem. In de groepen B en C moeten de eerste wedstrijden nog gespeeld worden. Naast de drie groepswinnaars zal er nog een nummer twee meegaan naar de halve finales. Aan de mix doen 10 koppels mee. Roberto en Margriet maakten hun geplaatste status in poule A meer dan waar door te winnen van JP en Judith. In poule B boekten Julien en Caroline een knappe overwinning op Bob en Leonie, terwijl Thijmen en Celia in poule D weinig moeite kenden met Jan-Willem en Elise. In poule C maken Stéphanie en Rens en Hendrik en Kim in een rechtstreeks duel uit wie er door gaat naar de halve finale.    

 

Ook voor woensdagavond staan er weer een aantal mooie wedstrijden op het programma. Op facebook vind je foto’s van de eerste toernooidagen: https://nl-nl.facebook.com/TennisverenigingWilhelmus/

 

Finaleweekend superhelden toernooi

Geplaatst 14 aug. 2018 11:31 door Tennisvereniging Wilhelmus


Schrijf je nu in voor de clubkampioenschappen 2018!

Geplaatst 14 aug. 2018 11:25 door Tennisvereniging Wilhelmus   [ 14 aug. 2018 11:25 bijgewerkt ]Beste leden,


Word jij onze nieuwe clubkampioen? Van 1 t/m 9 september gaan we de strijd weer met elkaar aan tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen.

Net zoals vorig jaar kun je meedoen in de traditionele categorieën: Heren Enkel, Dames Enkel, Heren Dubbel, Dames Dubbel en mix. Ook zorgen wij er weer voor dat elke deelnemer minimaal 2 partijen speelt per categorie. Hoe de opzet van de categorieën er precies uit komt te zien (afvalschema, poule of een combi), maken we later bekend.

Naast de wedstrijden wordt er ook gezorgd voor een aantal leuke activiteiten tijdens de clubkampioenschappen. Houd je agenda dus vrij voor een leuke week met veel mooie tenniswedstrijden, een gezelligheidstoernooi aansluitend aan de wedstrijden op zaterdag 8 september (meer informatie over de inschrijving voor dit onderdeel volgt) en uiteraard als hoogtepunt de finaledag op zondag 9 september.

De inschrijving is vanaf NU geopend en gaat net zoals vorig jaar via toernooi.nl. Voordat je je inschrijft, verzoeken wij jullie het toernooi reglement aandachtig door te lezen. Zo is het goed om te weten dat je je voor maximaal 2 onderdelen kunt inschrijven en dat we de gestelde limiet voor het maximaal aantal verhinderingen niet kunnen verruimen.

Het inschrijven voor de clubkampioenschappen kan op twee manieren:
1. Ga direct naar de inschrijfpagina via deze link
2. Of ga naar toernooi.nl en typ in de zoekbalk Wilhelmus in. Er zal dan een resultaat komen met de titel Clubkampioenschappen Wilhelmus 2018.

Nadat je op de knop Inschrijven hebt geklikt, krijg je het verzoek om je te registeren (account aanmaken) of in te loggen met je al bestaande account. Na inloggen kun je de inschrijving doorlopen. Dit wijst zich vanzelf. Na inschrijving kun je altijd via je account een wijziging doen in je inschrijving of eventueel de inschrijving terugtrekken mocht je onverhoopt toch niet kunnen deelnemen.

Inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 28 augustus a.s.! Het inschrijfgeld bedraagt € 4 per onderdeel en dit dien je bij je eerste wedstrijd contant te betalen. 

Wij zien jullie inschrijving graag tegemoet en hopen op een mooie strijd om de titel(s) en een gezellige week!

Indeelmiddagen bij Sportcentrum Mariahoeve

Geplaatst 27 apr. 2018 06:50 door Tennisvereniging Wilhelmus

Elke laatste zondag van de maand tussen 13.00 en 15.30 uur organiseert Sportcentrum Mariahoeve een indeelmiddag. Wil je nieuwe mensen ontmoeten en/of eens tegen andere tegenstanders spelen? Kom dan naar de indeelmiddag. Data Indeelmiddag: 25 maart, 29 april, 27 mei, 24 juni, 29 juli, 26 augustus, 30 september, van 13:00 tot 15:15. Er wordt ingedeeld op sterkte dus elk tennisniveau is welkom! Het gaat om wedstrijden van 30 minuten, graag 10 minuten voor de speelronde aanwezig. NB Bij slecht weer gaat de indeelmiddag niet door.

Open toernooi SC Mariahoeve

Geplaatst 27 apr. 2018 06:39 door Tennisvereniging Wilhelmus

Van 2 juli t/m 8 juli is weer het jaarlijkse open toernooi op ons park. Voor velen het gezelligste toernooi van het jaar, want dan lopen er volop bekenden rond op het park. Er wordt gespeeld in vele categorieën en via deze link kan je je hiervoor inschrijven.

1-10 of 18